Da Gud fortalte en historie

Jeg er vild med denne bog! Så er det sagt. Jeg er nogenlunde vild med det meste fra Sløks hånd, men denne tager nok prisen. Måske næstefter selvbiografien. Måske. Her får I først lidt fra bagsiden - og så lidt fra forordet, der kaldes "Tilståelse":

"Kristendommen opfattes som en historie, en overraskende, umulig historie, en historie, Gud selv fortalte gennem et faktisk menneskeliv - Jesu liv på jorden - og som nu er blevet til den fortalte historie, man møder i de fire evangelier.
Men for at forstå, hvorledes kristendommen kan være en af Gud fortalt historie, kræves en bedre forståelse af, hvorledes sproget behersker ethvert menneskes levnedsforløb.
Mennesket må forstå sig selv som menneske, og det er samtidig forudsætningen for, at mennesket kan forstå og blive ét med den historie, Gud fortalte."

"Med denne bog har jeg ingen bagtanker. Det udmærker den i forhold til at det, jeg har udgivet siden 1977 [den er skrevet i 1985], for denne her er virkelig, hvad den er, og hvert ord er talt direkte ud af mit enfoldige hjerte. Til gengæld er det meste af det sagt før, om end på en anden måde. Bogen er nærmest blevet til som et tidsfordriv, som når man efter en lang dag med hårdt arbejde får lampen tændt og lægger sig en kabale, spændt på, om den går op, uden at det dog spiller nogen større rolle, hvis den ikke gør det."

Tilbage til min boghylde

Tilbage til min legeplads

Tilbage til forsiden